ponedeljek, 30. januar 2012

Kino spored na androidu

V poplavi aplikacij na Android Marketu je na voljo tudi aplikacija za kino. Aplikacija omogoča hiter in enostaven vpogled v aktualni kino spored, gledanje napovednikov, recenzij, filmskih novic in še kaj.
Aplikacija je brezplačna in na voljo na spodnji povezavi:
https://market.android.com/details?id=si.progressus.kino

Film - Albert Nobbs

Film Albert Nobbs je posnet po nenavadni zgodbi o ženski, ki se v Dublinu izdaja za moškega. Glenn Close je bila Albert Nobbs že leta 1982 na odru.
Film je prejel tri nominacije za Oskarje in Zlate globuse.

Režija: Rodrigo García
Igrajo: Mia Wasikowska, Jonathan Rhys Meyers, Aaron Johnson, Glenn Close, Brendan Gleeson, Janet McTeer

Pri nas v kinu od 09.februarja

sobota, 28. januar 2012

Oskarji 2012 - nominacije

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti je razglasila nominirance za 84. podelitev oskarjev. Največ nominacij, kar enajst je prejel film Hugo Martina Scorseseja, z desetimi pa mu sledi nemi črno-beli film Umetnik.
Nominirancev za najboljši film je letos devet, med njimi sta po pričakovanjih tudi na zlatih globusih nagrajena celovečerca Umetnik (The Artist) in Potomci (The Descendants).
Podroben seznam nomirancev za letošnje oskarje najdete na spodnji povezavi

http://www.gremovkino.si/filmske-nagrade-3-Oskarji-2012

nedelja, 22. januar 2012

Film - Marčeve ide (The Ides of March)

Z ostrimi in spretnimi dialogi v sodobnem svetu moči in politike so Marčeve ide napeta zgodba o ambicijah, zvestobi, prevari in maščevanju. Film spremlja mladega političnega svetovalca, ki postane žrtev spletkarske politike, zahrbtnih manipulacij in zapeljevanja.

Režija: George Clooney
Scenarij: George Clooney, Grant Heslov
Igrajo: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood
V kinu od: 26.01.2012

petek, 20. januar 2012

Film - Grivasti vojak (War Horse)

Steven Spielberg prikazuje nepozabno zgodbo o angleškem konju, ki ga ob začetku prve svetovne vojne prodajo in pošljejo na fronto v Francijo. Najstnik Albert ne more preboleti izgube štirinožnega prijatelja, zato se pridruži vojski in ga skuša najti na evropskih bojiščih. Joey s svojim neobrzdanim pogumom navdihuje britansko konjenico in nemške vojake, dokler ne pristane v osrčju najbolj srditih spopadov.

Režija: Steven Spielberg
Scenarij: Lee Hall, Richard Curtis
Igrajo: Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, David Thewlis, Emily Watson, Eddie Marsan

V kinu od: 26.01.2012

četrtek, 5. januar 2012

Tihotapci (Contraband)

Legendarni tihotapec Chris Farraday je opustil zločinsko življenje in se ustalil z ženo in dvema sinovoma. Ko pa njegov svak zamoči predajo mamil za svojega brezobzirnega šefa Tima Briggsa, se je Chris prisiljen vrniti k temu, kar najbolje obvlada – tihotapljenju – da poplača Andyjev dolg. Seveda se stvari zapletejo in Chris mora uporabiti vse svoje znanje, da se izvleče iz izdajalske zločinske mreže, preden njegova žena in sinova postanejo tarče zločincev.

Režija: Baltasar Kormákur

V kinu od: 12.01.2012